Abortus: altijd jouw keuze

Een zwangerschap kan niet op het juiste moment komen. Dan kan het moeilijk zijn om tot een beslissing te komen. Bij die keuze willen we je graag helpen. En welke reden je ook hebt of welke beslissing je ook neemt, wij staan achter je. We respecteren de vrijheid die elke vrouw heeft om haar zwangerschap al dan niet af te breken. We zullen er dan ook alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een moeilijke keuze. Je staat er niet alleen voor!

Indien gewenst kunnen we een afspraak maken voor een vroege echo, zodat je weet hoever je precies bent. Je kunt zelf bepalen of je bij de echo mee wilt kijken of niet.

FIOM

Het FIOM is een organisatie die zich inzet voor keuzevrijheid bij ongewenste zwangerschap. Door informatie en kennis te verspreiden en samen te werken met professionals probeert FIOM het mogelijk te maken dat iedere ongewenst zwangere vrouw een weloverwogen keuze kan maken die past bij haar leven, waarden en toekomst. Wil je meer weten over abortus, of over FIOM? Bekijk dan hier hun website.

Bloemenhovekliniek

Al sinds 1971 biedt abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove gespecialiseerde hulp bij abortus in het eerste en tweede trimester. Vrouwen uit Haarlem en Heemstede die hun zwangerschap willen afbreken, gaan hier meestal naartoe. Bij de Bloemenhovekliniek biedt een team van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers je deskundige begeleiding.

Abortus: anoniem en vergoed

In Nederland is abortus goed geregeld. Bij een kliniek als de Bloemenhovekliniek kun je tot 22 weken je zwangerschap laten beëindigen. Dat gebeurt geheel anoniem, zelfs je huisarts wordt niet geïnformeerd – tenzij jij dat nadrukkelijk wilt. In een ziekenhuis is dat anders: dan wordt de huisarts wel op de hoogte gebracht.

Een abortus wordt in de meeste gevallen vergoed – mits je in Nederland woont en een zorgverzekering hebt. Een abortus in een abortuskliniek wordt aan de abortuskliniek vergoed door de overheid. Wanneer je een abortus ondergaat in het ziekenhuis, dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten.