Bevalling

De bevalling: je kunt het!

En dan is het zover: de eerste weeën dienen zich aan. Nu gaat het werk beginnen! Zal het meevallen of wordt het zwaar bikkelen? En wanneer moet je bellen? De bevalling is de slotrace na negen maanden zwangerschap. Makkelijk is een bevalling meestal niet, zeker niet bij je eerste kind. Maar wij weten dat het je gaat lukken. Je kunt het, op welke manier dan ook!

 

Een goede voorbereiding kan helpen, evenals een geboorteplan en het bijwonen van informatieve bijeenkomsten.

 

Bovendien sta je er ook nu niet alleen voor: wij slepen je er doorheen. Wij houden je hand vast en begeleiden je door de verschillende fasen van de bevalling. We puffen mee als je de draad even kwijt bent en letten goed op jouw gezondheid en die van de baby. En gedurende al het gepuf en gehijg luisteren we naar jou. Wat heb je nodig? Wat kunnen wij voor je doen? Blijven we hier of gaan we naar het ziekenhuis? We vinden het belangrijk dat je uiteindelijk met een goed gevoel op je bevalling terug kijkt. En daar doen we alles voor.

geboorte-verloskundigen-aan-het-spaarne

Thuis bevallen

Thuis bevallen Haarlem Heemstede

Wil je graag thuis bevallen? Dan komen we bij je thuis zodra je regelmatige weeën hebt. Bij een thuisbevalling is de kraamzorg ook aanwezig. Samen met de kraamverzorgster begeleiden we je bevalling en houden we jou en je kindje goed in de gaten. We beluisteren het hartje van de baby en voelen inwendig hoe jouw ontsluiting vordert. Wanneer het allemaal goed verloopt kun je in je eigen bed (of op de kruk of in ons bad) bevallen van je kind. De kraamverzorgster blijft na de bevalling en helpt jou en de baby op weg in de eerste uurtjes.

 

Een thuisbevalling is soms uiteindelijk niet mogelijk. Wanneer er zich complicaties voordoen of je wilt tóch graag pijnbestrijding, dan zorgen wij direct dat je snel naar een ziekenhuis kunt.

Poliklinisch bevallen

Wil je graag in het ziekenhuis bevallen? Dat noemen we een poliklinische bevalling (uit eigen keuze). Ook dan begint je bevalling eerst thuis. Samen beslissen we wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. Op de verloskamer begeleiden wij je samen met de verpleegkundige van het ziekenhuis. Gaat alles goed, dan kunnen jullie een paar uur na de geboorte weer naar huis.

 

Een poliklinische bevalling wordt niet door de basisverzekering vergoed. Neem tijdens je zwangerschap contact op met je verzekeraar over de eventuele kosten van een poliklinische bevalling. Deze kunnen oplopen tot € 355,00 (prijspeil 2016).

Bevallen in het geboortecentrum de Nieuwe Meren

Het geboortecentrum de Nieuwe Meren is een speciale afdeling van het Spaarne Gasthuis. Hier vind je speciale ‘huiselijke’ verloskamers die voorzien zijn van een bad. Wij doen daar samen met een kraamverzorgster je bevalling. Zijn er complicaties, dan verhuis je van het geboortecentrum naar een verloskamer aan de andere kant van de gang, waar een gynaecoloog of arts het overneemt. Gaat alles goed, dan kunnen jullie een paar uur na de geboorte weer naar huis.

 

Neem contact op met je verzekeraar over de kosten en vergoeding van een bevalling in een geboortecentrum. Let op: je kunt nog van het geboortecentrum gebruik maken tot januari 2019.

geboorte-verloskundigen-aan-het-spaarne

Onderstaande folders kunnen je helpen in de voorbereiding op je bevalling

Bevalling-voorbereiding-213x300
Bevalling-pijn-212x300
houdingen-verloskundigen-aan-het-spaarne