Bevalling

“ Wij staan open voor jouw wensen, vertel ons wat jij het prettigste vindt. ”

Een pittige klus met een prachtig resultaat!

Bevallen is een speciale, intieme gebeurtenis. Nog even en jullie kind wordt geboren! Als het zover is, begeleiden we jou en je partner zo goed mogelijk en staan we jullie bij met raad en daad.

 

Elke zwangere vrouw is uniek en elke bevalling is anders. Eén ding staat vast: jij bent goed voorbereid en hebt de kracht en het vertrouwen om deze pittige klus te klaren. Daar helpen wij je graag bij!

geboorte-verloskundigen-aan-het-spaarne

Thuis bevallen

geboorte-verloskundigen-aan-het-spaarne

Wij komen bij je thuis zodra je regelmatige weeën hebt en begeleiden jouw bevalling samen met de kraamzorg.

 

We houden jou en je kindje goed in de gaten. We beluisteren het hartje van de baby en voelen inwendig hoe jouw ontsluiting vordert. Zijn er complicaties, dan handelen wij direct en regelen dat je snel naar het ziekenhuis van je keuze gaat.

Poliklinisch bevallen

vervolgcontrole-verloskundigen-aan-het-spaarne

Je bevalling begint thuis. Samen beslissen we wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.

 

Op de verloskamer begeleiden wij je samen met de verpleegkundige van het ziekenhuis. Gaat alles goed, dan kunnen jullie een paar uur na de geboorte weer naar huis. Een poliklinische bevalling wordt niet door de basisverzekering vergoed. Neem tijdens je zwangerschap contact op met je verzekeraar over de eventuele kosten (afhankelijk van je aanvullende verzekering) deze kunnen oplopen tot € 355,00 (prijspeil 2016).

Bevallen in het geboortecentrum de Nieuwe Meren

Je bevalling begint thuis. Samen beslissen we wanneer het tijd is om naar het geboortecentrum te gaan. Het geboortecentrum de Nieuwe Meren is een speciale afdeling van het Spaarne Ziekenhuis met speciale verloskamers met een bad. Wij begeleiden je daar samen met een kraamverzorgster. Zijn er complicaties, dan verhuis je van het geboortecentrum naar een verloskamer aan de andere kant van de gang. Gaat alles goed, dan kunnen jullie een paar uur na de geboorte weer naar huis.

geboorte-verloskundigen-aan-het-spaarne

Onderstaande folders kunnen je helpen in de voorbereiding op je bevalling

Bevalling-voorbereiding-213x300
Bevalling-pijn-212x300
houdingen-verloskundigen-aan-het-spaarne