Geboorteplan

Wensen en ideeën in een persoonlijk geboorteplan

Heb jij duidelijke ideeën over je bevalling? Dan kan een geboorteplan een uitkomst zijn. Een geboorte- of bevalplan is een document waarin je jouw wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling vastlegt. Op die manier laat je de verloskundige en andere zorgverleners zien hoe jij zou willen dat de bevalling verloopt en hoe jij graag behandeld wilt worden. Niet iedereen heeft de behoefte om dit vooraf te bedenken. Je bent vrij om het wel of niet op te stellen. Onthoud dat het geen groot plan hoeft te zijn. Een paar specifieke wensen waar we mee rekening kunnen houden, kan al heel zinvol zijn.

Geboorteplaan Haarlem Heemstede - Verloskundigen aan het Spaarne

Waarom een geboorteplan?

In het geboorteplan staat zwart op wit wat jullie belangrijk vinden. Dat geeft ons, de verloskundigen en andere zorgverleners, een leidraad voor de bevalling. Het helpt ons om jullie beter te begrijpen en goed met jullie samen te werken. Ook als de bevalling anders loopt en je niet meer in staat bent om je wensen kenbaar te maken. Ons doel is dat jij en je partner straks met een goed gevoel terugkijken op de bevalling.

 

Besef wel dat jouw veiligheid en die van je kindje onze prioriteit heeft. Wanneer het niet meer verantwoord is zullen we afwijken van het bevalplan. En wil je het tijdens je bevalling toch anders dan in je plan staat? Dan kan dat natuurlijk ook.

Download een geboorteplan

Vul het geboorteplan in en mail het ons: info@verloskundigenaanhetspaarne.nl. Of neem een kopie mee naar je volgende controle om het met de verloskundige te bespreken. Bewaar jouw plan ook in het oranje boekje dat je tijdens jouw eerste afspraak bij ons hebt gekregen.