Waarom een geboorteplan?

In het geboorteplan staat zwart op wit wat jullie belangrijk vinden. Dat geeft ons, de verloskundigen en andere zorgverleners, een leidraad voor de bevalling. Het helpt ons om jullie beter te begrijpen en goed met jullie samen te werken. Ook als de bevalling anders loopt en je niet meer in staat bent om je wensen kenbaar te maken.

Ons doel is dat jij en je partner straks met een goed gevoel terugkijken op de bevalling. Denk dan ook bij je geboorteplan niet alleen aan de bevalling zelf, maar ook aan bijvoorbeeld dat moment ná de bevalling. Wil jij graag dat je baby het eerste uur lekker bloot op je buik ligt? Dan zorgen wij daarvoor.

Een geboorteplan kan om nóg een reden een zinvol idee zijn. Het is namelijk een hele goede manier om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Als je met elkaar de opeenvolgende fasen van de bevalling bespreekt (en daarna) en de keuzes die je kunt maken, heb je het traject als het ware in theorie al doorlopen. Met als resultaat dat je samen niet meer helemaal bleu aan de bevalling begint.

Download een geboorteplan

Het ingevulde bevalplan kun je mailen naar: info@verloskundigenaanhetspaarne.nl. Of neem een kopie mee naar je volgende controle om het met de verloskundige te bespreken. Stop een kopie van je geboorteplan in de bevaltas voor het ziekenhuis.