Ziekenhuistas bevalling Haarlem Heemstede

Waarom een geboorteplan?

In het geboorteplan staat zwart op wit wat jullie belangrijk vinden. Dat geeft ons, de verloskundigen en andere zorgverleners, een leidraad voor de bevalling. Het helpt ons om jullie beter te begrijpen en goed met jullie samen te werken. Ook als de bevalling anders loopt en je niet meer in staat bent om je wensen kenbaar te maken. Ons doel is dat jij en je partner straks met een goed gevoel terugkijken op de bevalling. Denk dan ook bij je geboorteplan niet alleen aan de bevalling zelf, maar ook aan bijvoorbeeld dat moment ná de bevalling. Wil jij graag dat je baby het eerste uur lekker bloot op je buik ligt? Dan zorgen wij daarvoor.

Besef wel dat jouw veiligheid en die van je kindje onze prioriteit heeft. Wanneer het niet meer verantwoord is zullen we afwijken van het bevalplan. En wil je het tijdens je bevalling toch anders dan in je plan staat? Dan kan dat natuurlijk ook.

Download een geboorteplan

Vul het geboorteplan in en mail het ons: info@verloskundigenaanhetspaarne.nl. Of neem een kopie mee naar je volgende controle om het met de verloskundige te bespreken. Bewaar jouw plan ook in het oranje boekje dat je tijdens jouw eerste afspraak bij ons hebt gekregen.