Ziekenhuistas bevalling Haarlem Heemstede

Maar je staat er niet alleen voor! Onze verloskundigen helpen je. We begeleiden jou negen maanden lang door het proces. Daarbij volgen we middels echo’s en prenataal onderzoek jouw gezondheid en die van de baby. We geven je voorlichting over leefgewoonten en bereiden je voor op de bevalling. En wat we óók doen: luisteren naar jouw verhaal. Naar hoe je je voelt, je klachten, de dingen waar jij het moeilijk mee hebt. Want elke vrouw ervaart de zwangerschap anders.

Ons team bestaat uit vier doorgewinterde verloskundigen, die je allemaal zult leren kennen. Tijdens de bevalling zie je daarom altijd een bekend gezicht aan je bed. We werken nauw samen zodat ieder van ons op de hoogte is van wat er speelt.

Zwangerschap – intake & eerste controle

Wanneer je je bij ons hebt aangemeld, nodigen we je uit voor de eerste controle. Die vindt altijd plaats in onze verloskundigenpraktijk aan de Antoniestraat 79 in Haarlem. Tijdens deze intake zetten we eerst een aantal persoonlijke gegevens op papier. We bespreken daarna je medische geschiedenis, eventuele erfelijke aandoeningen en eerdere zwangerschappen. Natuurlijk krijg je hierbij volop de ruimte om vragen te stellen of je verhaal te doen. Vervolgens doen we een eerste check-up. Het is nu nog te vroeg om het hartje te kunnen beluisteren, dat doen we in week 12. Ook de termijnecho vindt nu nog niet plaats. Tot slot geven we je informatie mee over belangrijke dingen die je moet weten als je zwanger bent.

  • We nemen je persoonlijke gegevens en medische geschiedenis door (verzekeringspasje mee!)
  • Aan de hand van jouw gegevens berekenen we de uitgerekende datum
  • We meten je bloeddruk en noteren je gewicht
  • Je krijgt informatie over kraamzorg, prenataal onderzoek en gezonde voeding en leefgewoontes
  • Wij maken een afspraak voor de termijnecho en geven je een labformulier mee voor bloedonderzoek
  • Je krijgt belangrijke folders en tijdschriften mee voor thuis

Zwangerschap – Vervolgcontroles

Na de intake kom je periodiek langs voor controle. Voor deze vervolgcontroles kun je langskomen op onze verloskundigenpraktijk in Haarlem, in Schalkwijk of in Heemstede. Tijdens deze afspraken monitoren we de ontwikkeling van jou en van de baby. We controleren je bloeddruk, kijken naar de groei van de baby en de baarmoeder. En natuurlijk luisteren we goed naar de hartslag van je baby.

De controles zijn er ook om naar jou te luisteren. Hoe gaat het nu met jou? Hoe bevalt het zwanger zijn? Heb je klachten of ervaar je moeilijkheden? We hebben aandacht voor je en helpen je waar dat kan. Dat is de kern van onze kwaliteit: jij staat centraal. Jouw wensen en ervaringen zijn ontzettend belangrijk, en daar hebben we respect voor.

Je partner is natuurlijk altijd van harte welkom bij alle controles. We vinden het leuk om met jullie samen deze zwangerschap te volgen. En om jullie voor te bereiden, op dat moment van bevallen, maar ook op het moment dat jullie ouders worden.

Controle bij de gynaecoloog

Als verloskundigen werken we nauw samen met de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis. Dankzij dit samenwerkingsverband kunnen we de beste verloskundige zorg realiseren. Dit werkt als volgt. Als jij dat goed vindt, delen we na de eerste controle je gegevens met de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis. We stippelen daarna samen met hen een zorgtraject voor je uit. In eerste instantie nemen wij in dit traject de zorg op ons. Zo lang de zwangerschap dus normaal verloopt, voeren wij de controles uit.

Ook later in de zwangerschap houden we contact met de gynaecologen over alles wat relevant is voor jouw gezondheid en die van de baby. Als dat nodig blijkt, verwijzen we je door naar de gynaecoloog voor advies of onderzoek. Neemt een gynaecoloog jouw zwangerschapsbegeleiding over? Dan zal hij of zij ook jouw bevalling begeleiden. Wij doen wel de kraambedcontroles wanneer je weer thuis bent.