Onderzoek

Onze praktijk doet mee aan de POLAR-studie, dit is een screening op aangeboren hartafwijkingen met zuurstofsaturatiemeting. Door deze screening kan een hartafwijking eerder ontdekt worden en de behandeling hiervan eerder plaats kan vinden, voordat de baby ernstig ziek is geworden door de hartafwijking. 

Er zijn geen risico’s aan het onderzoek verbonden. De meting duurt slechts enkele minuten is niet belastend voor uw baby en doet geen pijn. Er wordt een meting ongeveer een uur na de geboorte verricht en op de 2e of 3e dag in het kraambed.

Er is een kans dat de metingen afwijkend zijn, maar dat later bij nader onderzoek blijkt dat er niets met uw kind aan de hand is (dit wordt een fout-positieve screening genoemd). Dit kan mogelijk ten onrechte ongerustheid veroozaken.

 Als de uitslagen goed zijn, is er geen 100% zekerheid dat uw kind niets aan het hart mankeert. Er is een kleine kans dat er toch sprake is van een hartafwijking. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw (huis)arts als u twijfels heeft over de gezondheid van uw kind

 

Klik hier voor meer informatie