Informatie over Corona

Informatie over Corona

UPDATE: Er gelden nu geen beperkingen!!

Maatregelen op de praktijk en in de ziekenhuizen

29-11-21 

  • Er mag 1 volwassen persoon mee naar je afspraak.
  • Er kunnen maximaal 10 personen aanwezig zijn in de wachtkamer, er kan dus gevraagd worden om even buiten te wachten.
  • We vragen jullie om met een mondkapje naar de praktijk te komen, wij dragen zelf ook een mondkapje.
  • In het Franciscus Gasthuis mag er 1 extra persoon mee om bij de bevalling te zijn. Bij de (spoed) controle’s in het ziekenhuis kan er niemand extra mee. In het Erasmus MC, Sophia, geboortecentrum is er 1 extra persoon toegestaan bij de bevalling.
  • Wil je gebruik maken van het hartjes spreekuur?  Je kunt onder het kopje “hartjesspreekuur” zelf online een afspraak maken.
  • We gaan ervan uit dat jullie allemaal zonder koorts of luchtwegklachten naar de praktijk komen. Anders geldt nog steeds: eerst telefonisch contact opnemen.

Coronavaccinatie

In de Verenigde Staten zijn 90.000 zwangere vrouwen gevaccineerd met Pfizer of Moderna zonder noemenswaardige bijwerkingen. Het advies aan zwangere vrouwen is om zich te laten vaccineren. De Gezondheidsraad ziet geen bezwaar voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven, omdat aannemelijk is dat de vaccins niet in de borstvoeding terechtkomen. Wanneer je een oproep voor een vaccinatie krijgt dan kun je hier gehoor aan geven. Laat je bij voorkeur vaccineren met een mRNA vaccin zoals Pfizer of Moderna.Waarom een vaccinatie voor  zwangere vrouwen? Uit recent onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen met COVID-19 een groter
risico hebben op het ontwikkelen van ernstige en kritieke COVID-19 dan niet zwangere vrouwen, hoewel de absolute kans op het ontwikkelen van ernstige en kritieke COVID-19 voor zwangere vrouwen nog steeds klein is.

Vragen en antwoorden over de corona vaccinatie (klik op de link) De NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) maakte een handige keuze kaart over de corona vaccinatie. Klik op de onderstaande link

Informatiekaart wel of geen prik tegen corona tijdens de zwangerschap (klik op de link)

In het nieuws

Op 29-11 kwam op het nieuws dat er meer kans is op een doodgeboorte wanneer er een corona besmetting is in de zwangerschap. Het risico op een doodgeboorte is in de normale populatie 0.23%. Na corona lijkt het 0,37%. Meer onderzoek is nodig, vooral in een grotere groep. Het advies aan zwangeren is en blijft: laat je vaccineren.

Volkskrant artikel (klik op de link)

Facebook  filmpje (klik op de link) 

Interview en Q en A (klik op de link) 

NOS item (klik op de link) 

PODCAST over CORONA bij ZWANGEREN